«Котляревський у персоналіях».


       06 вересня 2019 року учениці 9-А класу ПЗШ №29 разом з учителькою української літератури А.М. Яковенко відвідали  Полтавський  академічний обласний театр ляльок, де відбувалася прем’єра моновистави «Котляревський у персоналіях».
     Режисер-постановник, автор сценарію  Юлія Шевченко повідомила, що мета  її роботи - «подивитися на класика, на земляка, який жив від нас за пару кварталів, просто як на звичайну людину». Актриса Олена Субтеля виконала роль сучасниці письменника, яка була свідком подій, що відбувалися в житті Івана Петровича. Ми із захопленням занурилися в атмосферу того часу, довідалися, що тоді полтавці не соромилися розмовляти «малоросійською», були високоосвічені.
       Відчуття історичної атмосфери посилювали сценічні анімаційний та мультимедійний супроводи. За допомогою картин-витинанок на сцені оживали образи Михайла Щепкіна, Ізмаїла Срезневського, Гоголя-батька та Гоголя-сина, Тараса Шевченка. На їхні долі та творчість вплинув Іван Котляревський. Саме тому у виставі через цих видатних осіб представлений засновник нової української літератури.
    Моновиставу, яку присвятили 250-річчю Івана Котляревського, театр ляльок презентує ще й як соціально-культурний проєкт, що відкриває  маловідомі сторінки біографії великого земляка.
   Тож пропонуємо старшокласникам долучитися до цього соціально-культурного проєкту!