Бути медіаграмотним - модно!



Наразі є дуже важливим вміти критично осмислювати отримувану від сучасних медіа інформацію, розпізнавати фейки та маніпуляції, помічати упередженість з боку журналістів. Сучасні діти мають справу з інформаційним простором з найменшого віку (через ґаджети, телебачення, зовнішню рекламу тощо). Тому вони обов`язково повинні знати, що таке медіаграмотність.

Цього року було впроваджено варіативний курс «Основи медіаграмотності» для учнів 7-Г класу. Звичайно, що для дітей було зовсім не зрозуміле поняття «медіаграмотність». Зараз вони з легкістю орієнтуються в інформаційному просторі і навіть вчать новому своїх батьків. Кожного разу діти із захопленням чекають на даний урок. Під час дистанційного навчання ми продовжуємо працювати і надзвичайно цікавою для учнів виявилася тема «Інформаційна бульбашка». Діти дізналися, що означає дане поняття, чи знаходяться вони в «інформаційній бульбашці» і як можна її позбутися.

Учні 9-В класу також не є винятком, бо під час уроків історії впроваджуються елементи медіаграмотності. Найулюбленішими вправами дітей є фактчекінг, виявлення маніпуляцій, фейків, суджень.




Медіаграмотна людина:

• розуміє природу інформації і роль медіа в її розповсюджені;

• усвідомлює, що знаходиться під постійним інформаційним тиском;

• має навички критичного мислення та аналізу медіаповідомлень;

• відрізняє думки і оцінки від фактів;

• здатна захищати себе від маніпуляцій;

• вміє створювати власний медійний контент.






                                    Будьте у тренді! Будьте медіаграмотними!